Skype: uta.al | E-mail: rezervo@uta.al | Telefon: +355692030133
 

Prizren

 • Destination: Kosove
 • Duration: 2 days
 • Departs: 09/05/2020
 • Price: €25

Dita I Do të nisim udhëtimin tonë drejt Prizren-it, i njohur si “Qytetit MUZE”, në orën 05:00 nga qendra e qytetit. I gjithë udhëtimi jonë do jetë zbavitje dhe çlodhje, duke nisur që nga ndalesat e ndryshme që grupi do të bëjë gjatë udhëtimit. Pas dy orë e gjysmë udhëtim do të arrijmë në qytetin e […]

Book Now Ask a Question

Dita I

Do të nisim udhëtimin tonë drejt Prizren-it, i njohur si “Qytetit MUZE”, në orën 05:00 nga qendra e qytetit. I gjithë udhëtimi jonë do jetë zbavitje dhe çlodhje, duke nisur që nga ndalesat e ndryshme që grupi do të bëjë gjatë udhëtimit. Pas dy orë e gjysmë udhëtim do të arrijmë në qytetin e lashtë të Prizren-it. Një qytet i gjendur pranë Lumëbardhit, nën shpatet piktoreske të Sharrit. I njohur ne periudhen Romake si Theranda dhe në atë Bizantine si Prizdrijana, ky qytet kosovar do na japë mundësinë gjatë udhëtimit të njihemi më nga afër me bukuritë dhe kulturën e tij.

Gjatë këtij Turi, do të vizitohen:

 • > Ura e Gurit – simbol osman i Prizren-it, i ndërtuar në 1534 nga Ali Beu.
 • > Hamami i Gazi Mehmet Pashës
 • > Xhamia e Sinan Pashës – Xhamia më e shquar në Prizren, e ndërtuar më 1615,
 • > Shtëpia Muze e Lidhjes Shqiptare të Prizren-it – është një nga vendet më historike në të cilën është mbajtur Lidhja e Prizren-it më 10 qershor 1878,
 • > Kalaja e Prizren-it – fortese e vjetër , e cila ka qene një vend për mbrojtje dhe strehim që nga koha parahistorike.
 • > Katedralja e Zonjës së Përjetshme – Kishe katolike e ndërtuar me 1870 e veshur me mermer ku mbi derë ka një përshkrim për heroin mesjetar shqiptarë Skënderbeun.
 • > Kisha e Shen Premtes

Akomodimi në hotel dhe mbrëmje e organizuar me muzike Live.

Dita II

Pas mëngjesit takohemi me grupin në hollin e hotelit. Nisim udhëtimin tonë duke bërë ndalesa të shumta gjatë rrugës për në Durrës.

Fundi i shërbimit tonë!

 

Të përfshira:Të papërfshira:Kalendari i Nisjeve:
 • >> Udhëtimi me autobuz komod përgjatë të gjithë udhëtimit
 • >> Akomodimi në hotel me 3*
 • >> Mëngjesi dhe Darka
 • >> Shëtitje ne pikat historike ne Prizren
 • >> Shoqërues shqiptar gjatë gjithë udhëtimit
 • Hyrjet ne muzeume
 • x Gjithçka që nuk është përmendur në rubrikën “Të Përfshira”
 • Date 09 Maj DISPONIBEL 
 • Date 26 Shtator – DISPONIBEL 
 • Date 24 Tetor – DISPONIBEL 
 • Date 27 Nentor – DISPONIBEL 
 • error: Content is protected !!